Kindercoaching

Als moeder van 2 zoons en na 18 jaar als juf in het basisonderwijs te hebben gewerkt, weet ik dat opgroeien niet altijd even soepel verloopt.
Boosheid, verdriet of bijvoorbeeld (faal)angst kunnen de ontwikkeling van een kind lelijk in de weg zitten. Voor je het weet zit je in een negatieve spiraal; thuis, bij vriendjes of op school.
Soms hebben kinderen een steuntje in de rug nodig of een zet in de goede richting. Maak dan een afspraak met de kindercoach!

Ik bied professionele ondersteuning met een oplossingsgerichte aanpak. Of het nou gaat om een 8-jarige, puber of jongere, leer- of gedragsproblemen, op school, thuis of met vrienden …. Voor alle grote en kleine vragen kun je bij mij terecht.

Iets voor jou?

Maak dan een afspraak!

Samen ontdekken we wat er allemaal al wel goed gaat en hoe het nog beter kan worden. We bedenken oplossingen voor alle problemen die je tegenkomt en helpen je weer de goede richting uit.

Ben je tussen de 11-15 jaar?  Dan zou de ‘Ik leer leren training’ iets voor jou kunnen zijn. Kijk maar eens hier:

Opvoedcoaching

Wat waren we als ouders blij met de komst van ons kind, maar opvoeden blijkt in de praktijk niet altijd even makkelijk en is soms een zware klus.

Je twijfelt, doe ik het wel goed? Bij anderen lijkt het immers zoveel makkelijker te gaan. Je hoort jezelf non stop mopperen en toch krijg je het niet voor elkaar om ermee te stoppen. Of je kind blijft boos of bang en je weet zelf niet meer hoe je dat moet aanpakken. Maak dan een afspraak, zodat je er niet alleen voor staat.

Een tijdelijke dip is voor iedereen herkenbaar. En bij het ene kind vraagt het opvoeden ook meer energie  dan bij het andere. Logisch dus dat je dan wel eens vastloopt. En misschien zijn er op dit moment ook wel andere dingen die van invloed zijn. Een dierbare die is overleden, een scheiding of zorgen waarover dan ook. Dan kan het fijn zijn om even met iemand te praten.

Samen werken we op dezelfde positieve oplossingsgerichte wijze als bij kindercoaching. We kijken hoe je dat wat niet goed gaat kunt veranderen, zodat jij en je kind(eren) het een stuk leuker hebben thuis. Je bent welkom in de praktijk in Wilp.

Werkwijze

E

Na het aanmelden via het contactformulier op deze site of een telefoontje naar 06-15563063 hebben we eerst vrijblijvend een korte telefonische intake. Tijdens dat gesprek maken we kennis met elkaar, bespreken we de hulpvraag en kijken we of ik iets voor jullie kan betekenen. Meestal is het fijn om eerst een afspraak alleen met de ouder te maken, soms is de eerste afspraak meteen samen met je kind.

E

De gesprekken vinden plaats bij Piece of Kate in Wilp.

E

Voor een goed eindresultaat is het van belang dat er steeds een ouder bij de gesprekken aanwezig is. Op die manier kunnen we de lijn doortrekken naar thuis. We gaan onderzoeken wat voor jullie situatie het beste werkt en vooral wat bij jullie past!

E

Tijdens de gesprekken gaan we met behulp van spelletjes en testjes op een positieve manier jouw kind sterker maken en kijken we hoe het zijn of haar problemen zou kunnen oplossen. We richten ons op mogelijkheden in plaats van moeilijkheden,  niet zozeer op wat er mis gaat, maar op wat wel werkt. Want juist daarin zit de kracht van jouw kind!

E

Aan het eind van iedere coaching bespreken we wat er nog meer nodig is. Meestal zijn 2 tot 5 afspraken voldoende om oplossingen te vinden waarmee jullie weer verder kunnen.

E

Soms vinden ouders het fijn om af te sluiten met een oudergesprek om de gesprekken te evalueren, zodat je vol vertrouwen in jezelf en je kind weer naar huis kunt gaan!

Praktische info

 

E

De telefonische intake (max. 15 minuten) is gratis.

E

Iedere afspraak duurt 60 minuten en kost €65,00 inclusief BTW.

E

Als er iets tussenkomt kan een afspraak tot 24 uur van tevoren kosteloos worden verzet. Daarna zal ik het tarief in rekening brengen.

E

De consulten worden niet vergoed door een zorgverzekeraar.

E

Ik ben geen gesprekspartner van derden, Dit betekent dat er geen overleg met ex-partners, scholen, artsen en anderen plaatsvindt. Zo nodig kan ik jou en je kind altijd ondersteunen in het voorbereiden van gesprekken met derden. 

E

De coachingsgesprekken zijn vertrouwelijk. Mochten er echter signalen zijn die de veiligheid van jou en/of jouw kind in gevaar brengen, dan zal ik dit bespreken met derden (bijvoorbeeld familie, school, huisarts) Dit wordt altijd eerst met jou besproken. Dit is conform de wettelijke meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling.

E

Mocht het blijken dat er sprake is van aansprakelijkheid dan geldt die aansprakelijkheid tot maximaal het gefactureerde bedrag in kwestie.

E

Heb je een vraag of een klacht, neem dan contact op, zodat we samen een oplossing kunnen vinden.

E

Piece of Kate staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 60751126

“Meer informatie?”

Neem geheel vrijblijvend contact met me op en we kijken wat ik voor jullie kan betekenen!