“Aangenaam kennis te maken.
Mijn naam is Karin Lagerweij, het gezicht achter Piece of Kate”

Mijn naam is Karin Lagerweij, bouwjaar 1974,  getrouwd met Jakob en moeder van 2 prachtige zoons. Zolang ik me kan herinneren wilde ik juf worden. Ik heb 18 jaar met ontzettend veel plezier gewerkt als leerkracht op een basisschool, tot ik in april 2014 Piece of Kate begon. Trainen, coachen & fotografie. Allemaal ‘stukjes’ die samen één bedrijf vormen.

Tijdens mijn werk als leerkracht basisonderwijs heb ik ervaren dat elk kind een eigen manier van leren heeft en dat het leren niet altijd vanzelf gaat. Sommige kinderen laten minder zien dan ze zouden kunnen, raken minder gemotiveerd of ontwikkelen faalangst. En dat is zo ontzettend zonde en onnodig!

Sinds juni 2014 ben ik gecertificeerd “Ik leer leren” trainer.

Deze Ik leer leren training is ontwikkeld door  Centrum Tea Adema. In 5 trainingen krijgen kinderen slimme handvatten om makkelijker en efficiënter te leren en ik vind het ontzettend leuk om hen daarbij te begeleiden. Wil je meer informatie?

Daarnaast ben ik als kinder- & opvoedcoach werkzaam in Wilp. Ik bied kinderen en hun ouder(s) een luisterend oor, geef ze een steuntje in de rug en onderzoek met een oplossingsgerichte aanpak wat veranderd kan worden, zodat een probleem behapbaar wordt of uiteindelijk zelfs helemaal verdwenen is.

Wil je meer weten? Klik dan hier.

De laatste jaren ben ik mij steeds meer gaan specialiseren in het geven van trainingen aan iedereen die met kinderen werkt. Mijn werk als juf, mijn studies en het coachen, maar vooral de ervaringen met mijn kinderen hebben ervoor gezorgd dat ik ontzettend veel energie krijg van het inspireren en motiveren van iedereen die met kinderen werkt. Mijn missie is om het leren, maar vooral het welzijn van kinderen, te verbeteren.  Faalangst, boos of teruggetrokken gedrag, weinig zelfvertrouwen of hooggevoeligheid kunnen een kind enorm belemmeren in zijn of haar ontwikkeling. Dat is onnodig en zonde! Door meer begrip te hebben voor lastig gedrag, te willen kijken wat er achter zit en vooral nodig is om het gedrag te verbeteren, is er veel vooruitgang te boeken. Voor de kinderen …… en degene die met ze werkt!

Daarnaast geef ik ook op maat gemaakte trainingen aan leerlingen in het Voortgezet Onderwijs. “Zeker naar je eindexamen” is daar een voorbeeld van. Een training bestaande uit 3 bijeenkomsten waarin mindset, plannen/uitstelgedrag en omgaan met stress centraal staan. Ben je op zoek naar een training op maat voor jouw leerlingen? Neem dan via het contactformulier contact met mij op.

 

“Wat heb ik genoten van jouw super inspirerende en verrassende presentatie. Ik ben weer even wakker geschud. Jouw openheid & eerlijkheid maken het enorm boeiend om naar te luisteren en ik bekijk sommige van mijn leerlingen nu toch met andere ogen, waardoor ik weer mogelijkheden zie hoe we het gedrag misschien kunnen veranderen. Heel fijn & leerzaam.”

Deelnemer Masterclass Uitdagend gedrag voor de NRZ, april 2019

 

Werkervaring, opleidingen en cursussen

 • 18 jaar groepsleerkracht basisonderwijs
 • Ik leer leren trainer, Opleidingscentrum Tea Adema
 • Basisopleiding kindercoach, Opleidingscentrum Tea Adema
 • Oplossingsgericht werken en Kids’ Skills, Opleidingscentrum Tea Adema
 • Systemisch/Contextueel coachen, Opleidingscentrum Tea Adema
 • Werken met situaties en materialen uit de kindercoachpraktijk, Opleidingscentrum Tea Adema
 • Omgaan met emoties, verlies en echtscheiding, Opleidingscentrum Tea Adema
 • Opvoedcoaching, Opleidingscentrum Tea Adema
 • Gehechtheid in Beeld, Stichting Adoptievoorzieningen
 • Trauma en Adoptie, Stichting Adoptievoorzieningen
 • Verschillende lezingen & masterclasses over basisvertrouwen

 

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op.