“Aangenaam kennis te maken.
Mijn naam is Karin Lagerweij, het gezicht achter Piece of Kate”

Karin en Sam

 Sin 

basisen  Mijn naam is Karin Lagerweij, bouwjaar 1974,  getrouwd met Jakob en moeder van 2 prachtige zoons. Zolang ik me kan herinneren wilde ik juf worden. Ik heb 18 jaar met ontzettend veel plezier gewerkt als leerkracht op een basisschool, tot ik in april 2014 Piece of Kate begon. Trainen, coachen & fotografie. Allemaal ‘stukjes’ die samen één bedrijf vormen.

Tijdens mijn werk als leerkracht basisonderwijs heb ik ervaren dat elk kind een eigen manier van leren heeft én dat het leren niet altijd vanzelf gaat. Sommige kinderen laten minder zien dan ze zouden kunnen, raken minder gemotiveerd, vertonen lastig gedrag of ontwikkelen faalangst. En dat is zo ontzettend zonde en onnodig! Ik haal enorm veel voldoening uit het verbeteren van zo’n impasse en kijk graag met kinderen/jongeren of degene die met ze werkt mee om te kijken wat anders kan. Zodat het voor iedereen fijner wordt!

Sinds juni 2014 ben ik gecertificeerd “Ik leer leren” trainer en heb ik alle opleidingen bij Tea Adema gevolgd. Na de start van Piece of Kate heb ik 8 jaar een eigen praktijk gehad in Wilp waar ik ouders, kinderen en jongeren heb gecoacht op leer- en sociaal gebied. Sinds zomer 2022 werk ik uitsluitend nog op locatie.

Karin

De laatste jaren ben ik mij steeds meer gaan specialiseren in het geven van trainingen & webinars. Mijn werk als juf, mijn studies & het coachen, maar vooral de ervaringen met mijn kinderen hebben ervoor gezorgd dat ik ontzettend veel energie krijg van het inspireren en motiveren van iedereen die met kinderen werkt. Mijn missie is om het leren, maar vooral het welzijn van kinderen, te verbeteren.  Faalangst, boos of teruggetrokken gedrag, weinig zelfvertrouwen of motivatie … het kan een kind enorm belemmeren in zijn of haar ontwikkeling. Dat is onnodig en zonde! Door meer begrip te hebben voor lastig gedrag, te willen kijken wat er achter zit en vooral nodig is om het gedrag te verbeteren, is er veel vooruitgang te boeken. Voor de kinderen …… en degene die met ze werkt!

Daarnaast geef ik ook op maat gemaakte trainingen aan leerlingen in het Voortgezet Onderwijs. “Zeker naar je eindexamen” en een masterclass “Plannen .. en je er aan houden” zijn daar voorbeelden van. Ben je op zoek naar een training op maat gemaakt voor jouw leerlingen? Neem dan via het contactformulier contact met mij op, dan kijken we samen wat ik voor jouw school / leerlingen kan betekenen.

 

“Wat heb ik genoten van jouw super inspirerende en verrassende presentatie. Ik ben weer even wakker geschud. Jouw openheid & eerlijkheid maken het enorm boeiend om naar te luisteren en ik bekijk sommige van mijn leerlingen nu toch met andere ogen, waardoor ik weer mogelijkheden zie hoe we het gedrag misschien kunnen veranderen. Heel fijn & leerzaam.”

Deelnemer Masterclass Uitdagend gedrag voor de NRZ

 

Werkervaring, opleidingen en cursussen

 • 18 jaar groepsleerkracht basisonderwijs
 • Ik leer leren trainer, Opleidingscentrum Tea Adema
 • Basisopleiding kindercoach, Opleidingscentrum Tea Adema
 • Oplossingsgericht werken en Kids’ Skills, Opleidingscentrum Tea Adema
 • Systemisch/Contextueel coachen, Opleidingscentrum Tea Adema
 • Werken met situaties en materialen uit de kindercoachpraktijk, Opleidingscentrum Tea Adema
 • Omgaan met emoties, verlies en echtscheiding, Opleidingscentrum Tea Adema
 • Opvoedcoaching, Opleidingscentrum Tea Adema
 • Gehechtheid in Beeld, Stichting Adoptievoorzieningen
 • Trauma en Adoptie, Stichting Adoptievoorzieningen
 • Verschillende lezingen & masterclasses over basisvertrouwen

Trainingen gegeven aan:

 • Veluws College Twello : ouderavond leren, studiedag personeel ‘Brein, Mindset & Pedagogische Kwaliteiten, webinars over leren aan ouders
 • Het Vlier, Etty Hillesum Deventer: training aan mentoren over leren, masterclass ‘Plannen… en je er aan houden’ aan alle 4H & 4VWO klassen, training ‘Zeker naar je eindexamen’, webinar ‘Hoe leren pubers?’ voor ouders
 • Veluws College Walterbosch Apeldoorn: training ‘Zeker naar je eindexamen’, webinar ‘Hoe leren pubers?’ voor ouders
 • Ik leer leren training op verschillende basisscholen in de gemeente Voorst & op de Werkschuit in Zwolle
 • Masterclass en webinars voor zwemleraren van de Nationale Raad Zwemveiligheid over lastig gedrag bij de zwemles
 • Training communiceren & gedrag aan zwemleraren De Schaeck, Twello

Jongeren begeleid in samenwerking met Ferm, Pactum, Jeugdhulp & WMO via PGB voor Gemeente Voorst, Jeugdhulp & WMO via PGB voor Gemeente Deventer.

 

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op.