“Ieder kind kan leren”

Maar hoe doe je dat?

Op school worden bergen werk verzet als het gaat om het bijbrengen van kennis aan leerlingen. En voor wie een bepaald vak extra aandacht wil geven, bestaat er bijles. Maar leren, hoe doe je dat eigenlijk? Hoe onderscheid je hoofd- en bijzaken? Hoe zorg je dat je langere tijd geconcentreerd blijft? En hoe blijf je gemotiveerd? Onder andere hiervoor is de training ‘Ik leer leren’ ontwikkeld.

De training ‘Ik leer leren’ is een door Tea Adema speciaal ontwikkeld programma, dat bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur. De training geeft jongeren slimme handvatten om makkelijker en efficiënter te leren. Samen ontdekken we de juiste leerstrategie. Waar zitten de blokkades? Is het concentratie, motivatie, niet goed kunnen plannen & organiseren of misschien toch faalangst? De ‘Ik leer leren’ training richt zich met name op de voorwaarden die van belang zijn om te kunnen presteren. Daarmee is deze training uniek in zijn soort.

“Na de training is het kwartje gevallen….
Dat hij zijn planning niet alleen moet maken,
maar zich er ook aan moet houden ;-)”

De ‘Ik leer leren’ training is geschikt voor:

E

Leerlingen van groep 7/8 van de basisschool, zodat zij vol vertrouwen en met kennis van belangrijke vaardigheden naar de brugklas gaan.

E

Brugklassers die direct goed van start willen gaan, behoefte hebben aan praktische tips over hoe ze het leren kunnen aanpakken, willen ontdekken wat hun leerstijl is en leren welke leerstrategie ze wanneer toe kunnen passen.

E

Jongeren  in het voortgezet onderwijs die al gevorderd zijn, maar behoefte hebben aan een steuntje in de rug of toch vastlopen door bijvoorbeeld gebrek aan motivatie of concentratie, zich de stof niet eigen kunnen maken of  gedragsproblemen hebben. De training kan dan net dat duwtje in de goede richting zijn om het leerproces weer op de rails te krijgen. Ik pas de training steeds aan aan een deelnemer of groep, zodat een ieder eruit haalt van nodig is!

Iets voor jou?

E

Ben je tussen de 10 en 15 jaar?

E

Kun je je niet goed concentreren? 

E

Heb je faalangst en denk je dat iets jou nooit gaat lukken? 

E

Zijn je cijfers lager dan ze zouden moeten zijn?

E

Roepen je ouders dat er niet uitkomt wat erin zit?

E

Ken je de stof thuis heel goed, maar verpruts je het toch bij de toets?

E

Vind je het lastig om je huiswerk en je vrije tijd te plannen?

E

Snap je eigenlijk niet eens wat je op die school doet?

E

Of vind je het allemaal enorm spannend in de brugklas?

Dan is de ‘Ik leer leren’ training iets voor jou!

Tijdens de ‘Ik leer leren’ training:

leer je HOE je kunt leren, WAT je moet weten om makkelijker te leren en WAAROM leren best leuk kan zijn.

Je leert:

E

Bedenken wat je wilt leren

E

Wat jij nodig hebt om leren leuk te vinden

E

Duidelijk in kaart en beeld brengen waar je goed in bent

E

Kijken waar en hoe je makkelijker kunt leren

E

Je huiswerk plannen en organiseren

E

Hoe je prioriteiten kunt stellen

E

Hoe je je beter kunt concentreren en je aandacht erbij kunt blijven houden

E

Leerblokkades kunt opsporen en aanpakken

E

Om te gaan met faalangst en motivatie

E

Ontspannen en omgaan met stressfactoren

Tijdens de actieve ‘Ik leer leren’ training leer je van elkaar en krijg je heel veel tips en oefeningen om je schooltijd leuker, beter en makkelijker te laten verlopen.

Na de training is het voor jou duidelijk hoe je kunt leren. Elk onderdeel dat we behandelen in de training sluiten we af met je eigen leerplan en bedenken we acties die bij jou passen en jou kunnen helpen. In het werkboek dat bij deze training hoort, kun je je leerplan met oefeningen, tips en trucs thuis altijd even terug lezen.

“De ‘Ik leer leren’ training zal je helpen
op een leuke manier betere resultaten te behalen!”

Inhoud van de training “Ik Leer Leren”

Iedere training kent een vaste structuur waarin rustige opdrachten en activiteiten elkaar afwisselen. Leren ontspannen en leren concentreren spelen in iedere training steeds een belangrijke rol. Elke training heeft een eigen thema.

w

Les 1

Je ontdekt je kwaliteiten, leervoorkeuren en je eigen manier van leren

w

Les 2

Je leert omgaan met faalangst & hoe je motivatie kunt hebben en houden

w

Les 3

Je ontdekt hoe je slim kunt plannen, met tijd om kunt gaan en je werk makkelijk kunt organiseren

w

Les 4

Je ontdekt hoe jij je het beste kunt concentreren

w

Les 5

Je leert je hersenen optimaal gebruiken voor het onthouden van lesstof

De ‘Ik leer leren’ training is niet alleen leerzaam, maar ook LEUK om te doen!

Ik help je door middel van speloefeningen, testjes en doe-activiteiten inzicht te krijgen in jouw eigen leerstrategie en leermanieren. En doordat iedereen in de groep van elkaar verschilt, kunnen jullie elkaar helpen en motiveren voor het leren.

Tarieven

De ‘Ik leer leren’ training  bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur die ik het liefst in groepsverband (4-8 kinderen) geef. De kinderen kunnen dan veel van elkaar leren en vinden samen leren meestal ook veel leuker. De training in groepsverband kost per kind €175,00 incl. BTW en €32,50 voor het werkboek.  Dit werkboek ligt de eerste training voor je klaar en staat vol tips, testen, weetjes en oefeningen om slimmer te leren. 

De trainingen worden gegeven bij Piece of Kate in Wilp. Zijn er bijvoorbeeld meerdere leerlingen van dezelfde school dan kan de training in overleg en bij een minimaal aantal van 4 deelnemers ook op een andere locatie worden gegeven. 

Tot slot is het ook mogelijk om de Ik leer leren training op school aan een groep leerlingen te geven (ideaal is 6/8 maar tot max. 15 leerlingen). Dan hoeft niet het vastgestelde bedrag per leerling worden betaald, maar gelden prijzen afhankelijk van de groepsgrootte. Ook kan vanuit budgettaire overwegingen gebruik worden gemaakt van de officiële  Ik leer leren werkbladen i.p.v. de werkboeken. De training is flexibel aan te passen aan de wensen en behoeften van de groep die wordt getraind. 

Kortom: maatwerk!

Wat ouders en kinderen zeggen:

“Karin heeft bij de cursus Ik leer leren een goed contact gehad met onze zoon. Ze bespreekt met humor en inzicht met een klein groepje kinderen waar je tegenaan kan lopen tijdens school en huiswerk. De kinderen krijgen praktische tips waar je thuis mee aan de slag kan. Ze krijgen meer inzicht in wie ze zijn en hoe ze handelen. Dank je wel voor je open, positieve blik op kinderen.

Vandaag is B met gezonde tegenzin, gelukkig met een lach op haar gezicht, weer naar school gegaan. Ze is over naar de 4e. Heel erg opgelucht  was ze. Er viel echt een last van haar schouders. Mede dankzij het vooruit plannen & voor zichzelf opkomen als ze het niet eens was bijv. met een cijfer, heeft ze het gered. En ze is een stuk zekerder geworden! Nogmaals dank voor alles wat je gedaan hebt en dat je haar het vertrouwen hebt gegeven dat ze het echt wel kan.

“Ik kwam hier een beetje verlegen binnen maar uiteindelijk ben ik veeeeeeeeel zelfverzekerder! Ik vond het heel fijn om te doen en de training heeft me ook heel erg geholpen!”

Op de training zijn naast onderstaande afspraken ook de algemene voorwaarden van toepassing die te vinden zijn op mijn website. 

E

De kosten voor de ‘Ik Leer leren’ training dienen voorafgaand aan de lessen te worden overgemaakt. Alle bedragen voor de ‘Ik leer leren’ training zijn vrijgesteld van BTW en landelijk vastgesteld door Centrum Tea Adema.

E

Als een afspraak niet door kan gaan, dient deze uiterlijk 24 uur van tevoren worden afgezegd. Afspraken die niet op tijd worden geannuleerd, zullen in rekening worden gebracht.

“Wil jij je opgeven voor de ‘Ik Leer Leren Training’
of wil je meer informatie?”

Neem dan geheel vrijblijvend contact met me op en we kijken wat ik voor jou kan betekenen!

Voorlichting

Piece of Kate geeft ook ouderavonden over Ik leer leren. Tijdens deze 1 uur durende voorlichting vertel ik HOE kinderen leren, WAT ze nodig hebben om hun schooltijd succesvol te doorlopen en hoe de puberteit dit alles vaak nog een stukje gecompliceerder maakt. 

Een ouderavond voor het Basisonderwijs kost €175,00 incl. BTW en excl. reiskosten €0,25 per kilometer.
Een ouderavond voor het Voortgezet Onderwijs kost €300,00 incl. BTW en excl. reiskosten €0,25 per kilometer. 

Heb jij interesse voor een voorlichting over de ‘Ik leer leren’ training op bijvoorbeeld een ouder- of klassenavond van jouw school of ben je benieuwd naar het gezicht achter Piece of Kate?

Klik dan hier:

“Ik heb erg genoten van je verhaal, heb geboeid naar je geluisterd en inderdaad … heel erg herkenbaar, inspirerend & leerzaam. Dank voor je duidelijke uitleg. Je hebt zeker ook onze ogen geopend op een aantal herkenbare (knel)punten.”

Ouder Voorlichtingsavond Veluws College, Twello

Wil je meer informatie?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op.

Lees mijn blogs over ‘Ik leer leren’