Trainingen

Hieronder zie je een beknopt overzicht van de trainingen die ik aanbied.
Klik voor meer informatie op de gewenste training.

“Brein, Mindset & Pedagogisch Klimaat”

Training voor iedereen die professioneel te maken heeft met lastig gedrag van kinderen

“Zeker naar je eindexamen”

3 bijeenkomsten van 2 lesuren voor eindexamenleerlingen

“Plannen….en je eraan houden ;-)”

Training van 2 lesuren voor leerlingen in het Voortgezet- & Middelbaar Onderwijs

Overige trainingen:

Ik verzorg ook trainingen op maat voor leerlingen, teams of ouders.

Kijk hier naar de mogelijkheden.

   “Brein, Mindset & Pedagogisch Klimaat”

Training voor iedereen die professioneel te maken heeft met lastig gedrag van kinderen

In iedere klas zitten leerlingen waar je je als leerkracht zorgen over maakt. Kinderen die lastig gedrag vertonen in de klas of daarbuiten en vaak ook cognitief niet uit de verf komen. Wat kun je daarmee? Hoe doe je dat & wanneer?

De interactieve training ‘Brein, Mindset & Pedagogisch Klimaat’ maakt de koppeling tussen theorie en praktijk. Biedt achtergrondkennis over hoe kinderen leren, wat er nodig is voor de juiste mindset en vooral wat een kind het meest nodig heeft van jou als leerkracht. Een training die je een andere kijk biedt op leren en die je tools geeft waarmee je direct aan de slag kunt.

“Kortom: een training die werkt ……
voor jou en je leerlingen! “

Deze training wordt gegeven door Karin Lagerweij: 18 jaar onderwijservaring en sinds 2014 werkzaam als ‘Ik leer leren’ trainer & coach met een eigen praktijk Piece of Kate.

Karin heeft naast veel theoretische kennis ook ruime praktijkervaring met vertrouwen in de klas als basis voor het kunnen leren. Iemand die zowel leerkracht, trainer & ouder is. Die combinatie maakt deze training uniek!

De basistraining wordt gegeven op jullie locatie, duurt een dagdeel en is uit te breiden tot een volledige studiedag. Kosten zijn afhankelijk van de duur van de training, het aantal deelnemers en de reiskosten.

“Zeker naar je eindexamen”

3 bijeenkomsten van 2 lesuren voor eindexamenleerlingen

Deze training biedt een goede basis voor iedere leerling die eindexamen gaat doen.

In de eerste training kijken we naar mindset. Welke dingen gaan al goed en wanneer & waarbij loop je vast? Wat denk je dan en helpt dat? Door inzicht te krijgen in hun denkwijze kunnen jongeren hun manieren van leren aanpassen, zodat het leren WEL lukt, sneller gaat en een beter resultaat oplevert.

In de tweede training kijken we naar het plannen en het veelvoorkomende uitstelgedrag. Want met alleen een planning ben je er nog niet ;-). Ik geef jongeren een kijkje in het puberbrein en bespreek hoe ze ervoor kunnen zorgen dat ze niet gaan vluchten in uitstelgedrag, maar daadwerkelijk aan de slag gaan!

De laatste training gaat over stress. Want eindexamen doen is spannend. Het is veel wat er in korte tijd moet gaan gebeuren en er hangt veel van de examens af. Hoe ga jij daarmee om? Wat kun je doen als je veel stress ervaart en hoe zorg je ervoor dat je met zelfvertrouwen het examen tegemoet gaat?

Deze training geeft uitleg over hoe dingen werken en leerlingen gaan zelf ook aan de slag. Hierbij is een groep van maximaal 15 studenten per keer het meest ideaal. Ik heb vooraf in beeld wat de individuele hulpvragen zijn en in een kleinere setting kunnen die ook allemaal aan bod komen.  Na afloop van de training zijn de jongeren klaar voor hun eindexamen!

   “Plannen… en je eraan houden ”

Training van 2 lesuren voor leerlingen in het Voortgezet- & Middelbaar Onderwijs

Waar de een prachtige planningen maakt, heeft de ander nog nooit van een planning gehoord. ‘Nou ja wel gehoord, maar nog nooit gemaakt. Zou wel moeten natuuuuurlijk, maar ik kijk gewoon wel in Magister en dan onthoud ik het wel’…. aldus een heerlijke puber. Alleen loopt het hierop juist vaak stuk. En dat is niet nodig.

Een planning heb je nodig om overzicht te krijgen in wat je wanneer gaat doen. Wat deze training zo leuk maakt is dat leerlingen op humoristische wijze uitleg krijgen over hun eigen brein. Hoe dat werkt en wat maakt dat ze bepaalde dingen doen (en daar vaak bergen commentaar & onbegrip van hun ouders/leerkrachten op krijgen)  Vervolgens wordt de koppeling gemaakt naar hoe je een planning maakt. Alleen … een planning is een planning….en nog geen resultaat.

Wat maakt dat jij je aan de planning gaat houden? Wat gaat je redden als je vrienden bellen of je favoriete tv serie begint? Daar ga je in deze training mee aan de slag, Na de training loop je de deur uit met een concrete planning waar je direct mee aan de slag kunt.

Deze training wordt vaak gecombineerd met het webinar “Hoe leren pubers” voor ouders. Dit webinar duurt een uur en wordt gegeven door Karin Lagerweij via een eigen kanaal op webinargeek.

 

Overige trainingen

Naast bovenstaande trainingen kan ik ook een training op maat verzorgen over leren & alles wat daarbij komt kijken. 

Ik heb de afgelopen jaren bijvoorbeeld ook trainingen & webinars  gegeven over:

E

Boosheid en (Faal) Angst

E

Hoe leren pubers?

E

Emotieontwikkeling & Omgaan met emoties

E

Communicatie (met pubers/ouders)

Deze trainingen zijn gegeven aan leerkrachten in het basis-, voortgezet-  en speciaal onderwijs,  buiten- & tussenschoolse opvang, peuterspeelzalen en zwemleraren. Ook geef ik ouderavonden & webinars over deze onderwerpen.

Interesse in een van deze trainingen voor jouw doelgroep?
Neem dan geheel vrijblijvend contact met me op.

Reviews

“Karin Lagerweij heeft op onze school ouders tijdens een ouderavond en medewerkers tijdens een studiedag meegenomen in haar visie op de ontwikkeling van jongeren. Het verhaal dat ze vertelt is haar verhaal; het gaat over Karin, haar kinderen, haar ervaringen, haar leven en alles wat daarmee samen hangt. Ze weet dat verhaal te transformeren naar het onderwijs en met deze persoonlijke voorbeelden kleur geven aan haar boodschap. Dat werkt erg inspirerend.

Karin is uitnodigend. Ze weet te boeien, ze staat open voor inbreng van anderen en kan – waar nodig – gemakkelijk schakelen in haar verhaal. Zowel ouders als medewerkers waren enthousiast over haar presentatie. Karin vertelt een ‘echt’ verhaal.”

Piet Oosting, directeur Veluws College Twello

“Wat heb ik genoten van jouw super inspirerende en verrassende presentatie. Ik ben weer even wakker geschud. Jouw openheid & eerlijkheid maken het enorm boeiend om naar te luisteren en ik bekijk sommige van mijn leerlingen nu toch met andere ogen, waardoor ik weer mogelijkheden zie hoe we het gedrag misschien kunnen veranderen. Heel fijn & leerzaam.”

Deelnemer Masterclass Uitdagend gedrag voor de Nationale Raad Zwemveiligheid 

“Ik stel altijd alles uit en had enorm veel stress voor mijn eindexamen. Ik heb ontzettend veel aan deze training gehad. Het was leuk om te volgen en ik snap nu beter wat ik goed doe en waar het fout gaat. Dat doe ik nu anders waardoor ik met veel meer zelfvertrouwen examen ga doen. ”

Kim, jongere eindexamentraining “Zeker naar je eindexamen” 

“Piece of Kate heeft voor ons de studiedag georganiseerd.  Het was een erg leerzame dag waarin theorie en oefeningen elkaar afwisselden. Vooraf hadden wij een lijst met vragen gemaild en deze vragen zijn gedurende de dag  allemaal behandeld. Daarnaast was er voldoende tijd voor vragen.

Karin hartelijk dank namens iedereen van Ut Trepke voor de erg leuke en leerzame studiedag

Herma Ruijsch, eigenaar kinderdagverblijf Ut Trepke

Lees mijn blogs over dit onderwerp