Joost & Maaike

sep 1, 2023

Nog na druppend van het douchen opende bruidegom Joost snel de deur voor me toen ik  1 september iets te vroeg arriveerde  bij hun woning in Deventer. Maaike was samen met zus Nienke en nichtje Noor nog bij de kapper, maar een kopje thee was zo gezet. Een heerlijk relaxed begin van wat een fantastische trouwdag zou worden.

Terwijl ik gezellig met Joost zat te kletsen arriveerden zijn ouders en was het tijd om zijn pak aan te trekken. Het blauwe trouwpak stond hem prachtig. Ondertussen arriveerden meer familieleden en even later stonden we gezellig samen buiten koffie te drinken. Caddy fan Joost liet mij trots zijn auto zien in de garage. Helaas was die nét niet op tijd klaar voor vandaag, maar er was een prachtige auto geregeld van vrienden. Beide vaders waren druk bezig met de stropdas van Joost en net toen die helemaal perfect zat, arriveerde Maaike.

 

Toen Maaike arriveerde vloog die, na een snel kusje, naar boven om haar jurk aan te trekken. Omdat het nu toch wel ECHT werd , namen de emoties en de spanning toe. Terwijl iedereen buiten stond kwam de mooie bruid naar buiten. Een ontroerende first look volgde. En normaal gesproken ben ik toch echt geboekt als enige fotograaf, maar deze dag had ik serieuze concurrentie van 2 driftig fotograferende vaders. Het was echt geweldig om te zien hoe zij het geluk van hun kinderen steeds vast wilden leggen met hun telefoon. We hebben er zo om gelachen!

 

Na nog een broodje vertrokken we met  bruidsmeisjes Noor en dochter Laura naar de IJssel om foto’s te maken. We hadden enorm geluk met het weer en konden prachtige foto’s maken. Maaike had (omdat de weersvoorspellingen nogal dramatisch waren) geregeld dat we ook bij Bloemisterij Ten Kate foto’s mochten maken, wat natuurlijk een super kleurrijke plek is en waar deze fotograaf heel blij van wordt!

 

Na ook nog een paar foto’s bij de Bolwerksmolen aan de IJssel vertrok ik gauw naar de Deventer Buitensociëteit waar de meeste gasten al waren gearriveerd. Toen zij allemaal klaar stonden bij het pad kwam het zenuwachtige paar aanrijden. Nu gaat het echt gebeuren. De ceremonie werd gehouden in de sfeervolle grote zaal van de Deventer Buitensociëteit. Nadat de gasten plaats hadden genomen kwam het paar aanlopen vooraf gegaan door bruidsmeisje Noor. Er werd een kaarsje voor Maaikes moeder aangestoken door Noor & Bram en er volgde een mooie ceremonie geleid door Joke Van Soest – Patty, naast babs ook een collega van Maaike. 

Joost en Maaike hadden op hun trouwdag niet alleen hun vrienden maar ook heel veel kinderen uitgenodigd. Het was zo leuk om al die stralende koppies te zien, helemaal vol van dat ze vandaag een echte bruiloft gaan meemaken.

 

Na de ceremonie konden we lekker naar buiten. Tegen alle voorspellingen in was het heerlijk weer en waren we de hele middag in de tuin.  De taart werd aangesneden, er waren mooie toespraken van de vaders en van Niels & Laura en alle kinderen konden heerlijk spelen in de speeltuin. Wat is het genieten, vooral van het gelukkige paar en te zien hoe iedereen hen het geluk gunt.

Om half 6 konden we buiten bij de kiosk BBQ’en en er stond een heerlijk buffet klaar. Na het eten werd en gebowld en was er een hilarisch stukje van de kinderen.

 

Wat een fijne trouwdag was dit!

Lieve Joost & Maaike

Ik heb genoten van jullie & jullie gezellige gasten.

Nog ontzettend veel geluk samen!

 

 

Locatie                   Buitensociëteit Bowling de Worp

Babs                      Joke Van Soest – Patty

Jurk                        De Blauwe Hoeve in Apeldoorn 

Coupeuse jurk        Magnolia bruidsatelier Deventer

Pak                           Suitsupply Wilp

Bloemen                  Ten Kate Deventer 

Taart                         Lentelink 

Ringen                      Bomedo Kuper Goed- en zilversmeden Rijssen 

Haar                          Hairstyling Deventer

Make up                    Vera

Voertuig                     Vermeer 

 

 

Zin om nog meer blogs te lezen en te bekijken?