Reinard & Marion

jul 3, 2021

Een maand nadat hun bruiloft in Nederland wegens Corona is afgezegd, wandel ik nietsvermoedend een rondje door de weilanden als ineens de welbekende blauwe auto van Reinard naast me stopt, het raam open gaat en hij mij toe roept “1 t/m 4 juli Frankrijk…..zet maar in je agenda!” Broemmmmm en weg was hij. Ik schoot in de lach, typisch Rein, maar wat een fantastisch plan! Er volgden spannende maanden waar alle bruidsparen en ik elke keer weer flexibel moesten zijn wegens Corona, maar 6 weken voor de trouwdag besloten Rein & Marion vol gas te geven en te gaan voor een 4 daags trouwfeest op een kasteel in Frankrijk en kon ik mee. We genoten samen al enorm van de voorpret en met een big smile liep ik 1 juli door de slurf het vliegtuig in. Op naar Toulouse. Eindelijk, na een hele lange tijd weer vliegen. En waar naartoe! Lucky me!!!!

Van Toulouse was het nog een klein uurtje rijden naar Chateau Canet waar het feest begon met een barbecue avond, mede geregeld door de franse buren van Rein & Marion. Het was een heerlijke avond waarin de gasten elkaar leerden kennen, we heerlijke mosselen aten en alvast proosten op de liefde.

Na een korte nacht werden we ’s ochtends wakker in het warme Frankrijk. Na een ontbijt met een lekker vers croissantje was het tijd om een rondje om het kasteel te gaan wandelen om de omgeving te verkennen. Daarna vertrok ik met Rein naar hun huis in Bouillonhac & namen we een kijkje in de wijngaard waar de ceremonie morgen gaat gebeuren om alles goed voor te bereiden. Het is hier zo ontzettend mooi. Terug gekomen dook ik heerlijk het zwembad in. “It’s a tough job, but someone has to do it 😉 ” Om 3 uur begon het Petanque toernooi, georganiseerd door de franse buren. 

 

Het was geweldig om te zien hoe in no time alle fanatieke jeu de boulers op hun slippertjes veranderden in dames met prachtige gala jurken en mannen in black-tie. Iedereen zag er waanzinnig mooi uit, evenals de fantastische trouwlocatie. De prachtig gedekte tafels stonden al klaar op de binnenplaats voor het speeches diner, maar eerst was er een apéro. Daar begon als enorme verrassing de moeder van Marion met een speech, gevolgd door vele mooie toespraken. De éen hilarisch, de ander enorm ontroerend en bij de ontroerende  persoonlijke speech van dochter Eleanna hield echt niemand het droog. De blijdschap, de liefde, de dankbaarheid & het geluk was in alles enorm voelbaar. Dat er tussendoor ook nog eens de meest fantastische gerechten werden geserveerd maakte de avond onvergetelijk.

 

Na maar een paar uurtjes slaap begon de trouwdag voor Marion en vriendin Monique met een bezoek aan de kapper. Daarna reden we door naar hun huis in Bouilhonnac, waar we even rustig konden genieten van het prachtige uitzicht en alle tijd hadden om de make up te verzorgen en de jurk aan te trekken. Toen kwam Rein in zijn coole Peaky Blinders pak aanrijden in een super gave oranje Deux – Chevaux. In de tuin achter hun huis zagen ze elkaar voor het eerst in trouwkleding. Weer een ontzettend mooi moment.

 

Met de zon volop schijnend reed het bruidspaar in hun 2CV met open dak door de mooie omgeving naar de plek boven aan de wijngaarden van het kasteel waar alle gasten al zaten te wachten. De kinderen kwam het paar bij de auto ophalen en samen liepen ze door de wijnranken naar boven. De ceremonie, geleid door vriendin Inge, was prachtig persoonlijk en hun zelf geschreven en uitgesproken geloften ontroerend mooi (en vooruit… horeca eigenaar Reins: ‘Als jij een snack zou zijn, dan was je een frikandel speciaal’ was echt briljant!)

Een muzikaal trio uit Toulouse zorgde voor de muzikale omlijsting en na het sabreren van de champagne en het eten van de taart, wandelden alle gasten tussen de wijnranken en olijfbomen terug naar Chateau Canet.

Borrelen op de binnenplaats, een heerlijk apéro dinatoire en een super goede DJ zorgden voor een swingend feest dat, inmiddels geheel volgens traditie, duurde tot in de kleine uurtjes.

 

Het trouwfeest werd zondagochtend afgesloten met een heerlijke brunch, waarna alle gasten vertrokken richting huis of vliegveld.

Lieve Rein & Marion, het was een enorme eer en een fantastische belevenis die ik nooit meer ga vergeten. Ontzettend veel geluk samen, jullie verdienen het!

 

Jurk Marion                                                              2 Impress U 

Pak Rein                                                                    Suitsupply, Wilp

Bloemen                                                                   elkcreations.com

Taart                                                                         Meery cake Carcassonne

Trio                                                                            Gadjo Zaz Trio, Toulouse

Ringen                                                                       Lara Kassenaar

Muziek feest                                                              DJ Robert Bauhuis

Locatie                                                                       Chateau Canet

Zin om nog meer blogs te lezen en te bekijken?