Rob & Marijke

sep 2, 2023

Rob en Marijke kwamen een half jaar geleden op een aanbeveling van Babs Hedwig Peters bij mij en we hadden meteen veel raakvlakken. Na maanden voorbereiding was het zaterdag 2 september eindelijk zover. Toen ik bij Marijke aankwam waren haar ouders, zus Janet en vriendin Bianca er al. Na een kopje thee was het tijd om de jurk te bekijken die boven klaar hing. In 3 delen ging hij mee naar beneden en nadat de hoepel en de jurk aan waren getrokken, begon Janet met de heerlijke klus….. het vlechten van de rug partij van de jurk. Wat een werk!  Het was al lekker warm, maar dit zorgde voor nog wat extra zweetdruppels. Na een kwartier was het perfect gelukt en stond een stralende bruid nu toch ietwat zenuwachtig uit het raam te kijken. Gelukkig kwam snel de prachtige rode Ford Mustang aangereden met de bruidegom erin. Zoon Thom, die even bij de buren aan het spelen was, wees trots zijn papa aan, die daar in een wel heel mooi pak voor hem stond en met een prachtig boeket uit de auto stapte. Tijd voor de first look!

 

 

Voor de fotoshoot hadden Rob en Marijke het prachtige kasteel de Cannenburgh in Vaassen geregeld, waar we bij aankomst hartelijk werden ontvangen. Wat een waanzinnig mooie plek om foto’s te maken. Nadat we verschillende kamers hadden bezocht was het na een laatste shoot op de trap tijd om naar de volgende locatie te gaan …… Landgoed Klarenbeek!

 

Aangekomen bij Landgoed Klarenbeek reden Rob en Marijke met hun mooie trouwauto de landweg in, terwijl ik doorreed naar de feestplek waar alle gasten al heerlijk aan het genieten waren van een drankje en het heerlijke taartje. Na 10 minuten was het tijd om samen bij de weg te gaan staan om te zien hoe het bruidspaar aan zou komen rijden.

Wat er toen gebeurde ga ik echt nooit meer vergeten.

Ik had Marijke in Vaassen wel iets horen mompelen over ‘een 2e kleine auto’,  maar dit had ik echt nooit kunnen bedenken. In de verte zag je de lichtjes al van hun auto ……..  en iets ervoor! Voor hun eigen Ford Mustang reed namelijk een exacte kopie in het klein met daarin hun zoon Thom die gereden werd door zijn stoere  8 jarige neef. Wat was dit ontzettend gaaf. Iedereen was helemaal enthousiast en verbaasd over deze onvergetelijke entree. Wat is Rob geniaal. Dat je zelf zo’n prachtige auto tot in werkelijk ieder klein detail zo exact kunt nabouwen tot een goed rijdende stevige auto (waar ieder kind van droomt), is ontzettend knap. Dat het een verrassing was, maakte het echt briljant. Maanden in het geheim klussen! Alle kinderen (en hun ouders) stonden dan ook te kijken bij de 2 prachtige auto’s met daartussen een ontroerd en gelukkig bijna bruidspaar. Want ja .. tijd om te trouwen!!

 

In de sfeervolle kapel van Landgoed Klarenbeek namen alle gasten plaats. Nadat Babs Hedwig Peters binnen was gekomen en iedereen welkom heette,  kwamen Rob en de kleine Thom binnen. Die laatste was wel onder de indruk van al die klappende mensen maar op de arm van zijn trotse papa liepen ze samen het gangpad door. Daarna begon de vader van Rob met een prachtige spel op de piano en kwam Marijke binnen met haar vader. Altijd een mooi moment. Nadat haar vader zijn dochter officieel had weggeven kon de ceremonie beginnen.

Onder leiding van Hedwig Peters begon een ontspannen mooie ceremonie. De woorden waarom beiden voor elkaar hebben gekozen en hoe zij tot de keuze voor hun getuigen zijn gekomen leidden tot ontroering bij het bruidspaar en hun gasten. Zoon Thom vond het inmiddels wel wat lang duren allemaal en vermaakte zich met verstoppertje en sprintjes tussen oma en zijn ouders. Na het Ja-Woord  was het tijd om de akte te ondertekenen. Dat vond Thom enorm interessant en met zijn super lieve koppie keek hij over de rand van de tafel geboeid toe bij het tekenen van de getuigen.

Onder luid applaus van de gasten kwam de plechtigheid ten einde en was het tijd voor de felicitaties en een drankje. Alles liep gesmeerd wat ook zeker kwam door vriendin Bianca, die een fantastische ceremoniemeester was.

 

In de stralende zon dronken alle gasten een glaasje op het mooie paar en was er tijd om te feliciteren. Ondertussen stond op de binnenplaats in U vorm een lange tafel prachtig gedekt klaar. De details met de olijf bladeren in het midden en de laurierblaadjes met in het goud de namen erop geschreven maakten het helemaal af. Na een heerlijk diner was het tijd om nog wat foto’s te maken met de gasten zowel buiten als met veel lol binnen bij de Photo Booth. Om 9 uur begon het feest en zat het er voor mij op. 

     

Wat was het een mooie dag!

Rob en Marijke, ontzettend veel geluk samen!

 

Locatie               Landgoed Klarenbeek 

Babs                   Hedwig Peters 

Jurk                    wed2b 

Pak                     Piet Zoomers 

Bloemen             Margriet Apeldoorn

Ringen                Siebel 

 

 

 

Zin om nog meer blogs te lezen en te bekijken?